24 Stunden Lauf, Rodgau

15.09.2015

907 krugova (362,8 km) za 24 sata

Sedmu godinu zaredom nastupili smo na tradicionalnoj štafetnoj utrci na 24 sata u Njemačkom gradu Rodgau, u blizini Frankfurta. Pod imenom Team Donja Stubica predstavljali smo grad Donju Stubicu, a s obzirom da smo ove godine imali i tri domaća člana štafete iz Njemačke, možemo reći da smo nastupili kao ekipa zajedništva i prijateljstva između gradova Donje Stubice i Rodgau-a. Taj podatak samo je potvrdio i gradonačelnik Rodgaua gosp. Jürgen Hoffmann pretrčavši s nama jedan zajednički počasni krug u čast tog prijateljstva. Utrka je humanitarnog karaktera, a ove godine je prikupljeno preko 118.000 €.

Oblačno, ali toplo i ugodno vrijeme s povremenom laganom kišom stvorilo je idealne uvjete za ovu napornu utrku, pa smo ove godine ostvarili i najbolji rezultat. Uspjeli smo za 24 sata pretrčati 907 krugova (362,8 km) i s tim rezultatom osvojiti 1. mjesto. Od samog početka utrke zauzeli smo vodeću poziciju koji nismo ispuštali, nego smo u prosjeku radili prednost od jednog kruga po satu. U ekipi su bili: Ana Marija Poštek, Sanja Begović Geceg, Mihaela Bubanko, Gabriela Bubanko, Karlo Vuk, Danijel Poštek, Nino Burek, Timo Schreiber, Daniel Desch i Jens Treff koji je ujedno i glavni i najzaslužniji što smo uopće svih ovih godina nastupali na ovoj prekrasnoj utrci. No, najveća pobjeda nije taj rezutat i ti pretrčani kilometri već poboljšanje i unaprijeđenje prijateljstva i dobrih odnosa između dva grada jer svake godine uspijemo malo prošiti taj krug prijatelja kako s Hrvatske, tako i s Njemačke strane. Iako ove godine nije mogao trčati zbog ozljede, poseban doprinos ovom uspjehu dao je i Mladen Bubanko.

Darko Vitković je nastupio kao pojedinac i uspio pretrčati 257 krugova (102,8 km, gotovo 2,5 maratona) i osvojio 3. mjesto među pojedincima, te mu iskreno čestitamo i iskazujemo divljenje na rezultatu.

Posebno se zahvaljujemo Društvu prijatelja Rodgau-Donja Stubica koji su nas i ove godine prekrasno ugostili i pružali podršku tijekom svih 24 sata, ali i što je možda i vrijednije, prije i nakon utrke uz ugodna i zabavna druženja. Čestitamo i našoj prijateljskoj ekipi Allerscheenste na osvojenom 2. mjestu, te se nadamo da će sljedeće godine biti još malo brži kako bi konkurencija i napetost oko rezultata bila do samog kraja.

 

(49 fotografija)
(49 fotografija)
ZLATNI SPONZORI:
SPONZORI:
CIPO