GORDAN PETKOVIĆ I PETRA GIDAK POBJEDNICI DUATLONA

16.06.2010

14. DUATLON STUBICA, u nedjelju, 14.06.2009. uspješno je, kao dio proslave 800 godina od prvog pisanog spomena Stubice organizirao Triatlon klub "Hidraulika Kurelja" Donja Stubica i neumorni Mladen Bubanko s ekipom koji su ugostili 120 duatlonaca iz Hrvatske i Slovenije. Prije starta prve trke - limača, održana je i dodjela godišnjih i počasnih i posebnih sportskih priznanja grada Donja Stubica za 2008. godinu, gdje su triatlonci pokupili većinu nagrada, uz Savate klub "Stubica" Srećka Znike, ŠRD "Pastrva" i NK "Stubica". Start i cilj bio je na donjostubičkom Trgu Matije Gupca, ispred Fellerove zgrade.
Klasični duatlon (10km trčanja - 40km bicikla - 5km trčanja) najbrže je po ultrasparnom i sunčanom vremenu prošao Gordan Petković (TK Zrinski, Zagreb) sa 1:48,19, drugi je bio Matija Lukina (TK "Rudolf Perešin" Gornja Stubica) sa 1:52,10, a treći Matija Milovan (TK Pula) sa 1:52,31.
U kategoriji žena pobijedila je Petra Gidak (TK "Hidraulika Kurelja" Donja Stubica) sa 2:10,20, druga je Sanja Begović Geceg (TK Pula), a treća Vanda Svrakić (Rival, Rijeka).
U supersprint duatlonu za kadete i juniore (2,5km trčanja - 10km bicikla - 1,25km trčanja) pobijedio je Ivo Marić (TK Pula) sa 28:56, drugi je Dinko Frajzman sa 16 sekundi zaostatka, treći Martin Papišta sa 30:57, a četvrti Ante Pešec (svi TK "Rudolf Perešin") Gornja Stubica.
Ekipni pobjednik u muškoj konkurenciji je domaći Triatlon klub "Hidraulika Kurelja", ispred TK Split i "Međimurja" Čakovec (koje je odnijelo naslov u ženskoj konkurenciji).
Od ostalih rezultata duatlonaca domaćina, Triatlon kluba "Hidraulika Kurelja" - Marija Lukina je kod juniorki osvojila prvo mjesto, dok je Ivana Lukina kod mlađih juniorki bila druga. Kod limačica (od 8 do 12 godina, koje su imale 1km trčanja - 3km bicikla - 0,5km trčanja) Mihaela Bubanko je prva, Mihaela Žukina druga, dok je Gabriela Bubanko osvojila treće mjesto. U kategoriji Seniori 2, Mirko Tišljar je prvi, Boris Cvilinder četvrti, a kod "Veterana 1" Zoran Vučković je prvi, kao i Mladen Bubanko u kategoriji "Veterani dva".
Od članova Biciklističkog kluba "Stubaki" kod limača je Petar Potočki bio drugi, a Viktor Potočki treći.

ZLATNI SPONZORI:
SPONZORI:
CIPO