ŠTAFETA TK "HIDRAULIKA KURELJA" DONJA STUBICA DRUGA, IVANA LUKINA ČETVRTA JUNIORKA NA 8. ZAGORSKOM TRIATLONU

20.07.2009

Na relaciji Bedekovčina - Gornja Stubica u organizaciji Triatlon kluba "Rudolf Perešin" iz Gornje Stubice održan je 8. Zagorski triatlon, pojedinačno i ekipno prvenstvo i utrka za kup Hrvatske u sprint triatlonu. Glavna trka (76 natjecatelja) obuhvaćala je 750 metara plivanja, 20 kilometara bicikla i 5 kilometara trčanja, a kadeti (21 natjecatelj) su plivali samo jedan krug od 375 metara, vozili 14 kilometara i trčali jedan krug od 2 i pol kilometra. Start glavne utrke bio je na Bedekovčanskim jezerima, cilj u samom centru Gornje Stubice, u spomen parku "Rudolf Perešin".
Štafeta TK "Hidraulika Kurelja" Donja Stubica zauzela je drugo mjesto, sa 1:09:56, prva je ekipa "3 KO 1", a treća Bedekovčina.
Ivana Lukina (TK "Hidraulika Kurelja") četvrta je juniorka (56. ukupno) sa 1:24:45.
Na glavnoj trci pobijedio je Matija Lukina sa rekordom staze koji sad iznosi 59 minuta i 11 sekundi. Drugi, sa 22 sekunde zaostatka je Dejan Patrčević (TK Pula), a treći je lanjski pobjednik Matej Šporar (TK Petar Zrinski, Zagreb) sa 29 sekundi zaostatka.
Prva u konkurenciji žena ukupno bila je lanjska pobjednica Daria Pletikapa (TK Petar Zrinski) sa vremenom 1:12:30, druga Sara Vilić (TK Pula), a treća Vlatka Škudar (TK Petar Zrinski).

ZLATNI SPONZORI:
SPONZORI:
CIPO