TK Hidraulika Kurelja u Austriji

04.09.2009

U Austrijskom Weyeru 23.08.2009 održana je duatlonska utrka iz Powerman serije na kojoj je nastupilo 10 članova TK Hidraulika Kurelja iz Stubice.
Na startu glavne utrke našlo se 209 natjecatelja iz 18 zemalja koji su trebali savladati 15.6km trčanja, 82,4 km tehnički vrlo zahtjevne biciklističke dionice te na kraju 7,3 km trčanja.

Subota 22.08.2009
Nakon ranojutarnjeg okupljanja u Donjoj Stubici te 4 sata vožnje kroz Sloveniju i Austriju članovi TK Hidraulika Kurelja u sastavu Bubanko Mladen, Mihaela, Gabriela, Lukina Ivana i Marija, Vučković Zoran, Mirko Tišljar i Boris Cvilinder stižu u Weyer gdje će im se poslijepodne priključiti Sanja Begović-Geceg i Petra Gidak.
Nakon prijave i podizanja startnih brojeva odlazimo u susjedno mjesto Grosraming gdje se održava Powerkids utrka na kojoj nastupaju tri naše članice Gabriela i Mihaela Bubanko te Ivana Lukina.
Iako našim curama vrijeme nije bilo naklonjeno (kiša i relativno niža temperatura za ovo doba godine) to nije spriječilo Ivanu da bude prva u svojoj kategoriji dok je Mihaela bila četrvrta a njezina sestra Gabriela odustala (moram napomenuti da je staza za ove uzraste zaista bila zahtjevna) tako da se curama očito bilo malo teže motivirati s obzirom na loše vremenske uvjete i konfiguraciju staze, no pred njima je još puno, puno, puno utrkaJ
Nakon toga slijedilo je pregledavanje biciklističke dionice te odlazak prema apartmanu gdje se svatko na svoj način pripremao sa sutrašnju utrku.

Nedjelja 23.08.2009
Zajedničko buđenje oko 7h te odlazak na doručak, netko je uzbuđen više, netko manje ali svi jedva čekaju da utrka krene.
Nakon doručka svatko na svoj način provodi zadnje pripreme pred start utrke, tranzicija se zatvara u 10h i sve je spremno za start.

Klikni na fotografiju za ulazak u galeriju.

Utrka
U 10:50 ritmovi bubnjeva dižu atmosferu, tih 10 min prolazi kao sekunda 5,4,3,2,1..pucanj start.
Kao katapultirani kreću prvi favoriti utrke, Mirkec drži tempo, ja nakon 2 km moram usporiti gledam prolaz 7:48 za mene prebrzo duga je utrka, nakon 11km stižu me Bubanko zatim malo kasnije i Zoki, cure su startale 10min ranije tako da ne znam kakva je situacija kod njih.
Staza nimalo lagana prva 3km lagani uspon od 2-3% sa jakim brdom od 50m nakon toga makadam sa puno uzbrdica i nizbrdica koji stalno razbijaju tempo i tako dva kruga po 7,3km Nakon prvog trčanja prvi u tranziciju ulazi Mirkec, zatim Bubanko, Zoki te nakon njih i ja.
Biciklistički segment obuhvaćao je dva kruga po 41,2 km sa ukupnom visinskom razlikom od 650 m. Staza je zaista bila zahtjevna a na nekim dijelovima i mokra od kiše koja je počela padati tako da se trebalo opreznije spuštati. Mirkec i dalje uvjerljivo drži svoju poziciju prije druge tranzicije nakon njega ulazi Zoki a ja hvatam i prelazim Bubanka 5 km prije druge tranzicije. Nakon završnih 7,5km Mirkec prolazi ciljem u vremenu 4:19:28 zatim odlična Petra Gidak sa 4:41:53, ja sa 4:44:06, Bubanko 4:45:58, Zoki sa 4:49:55 te Sanja 4:51:14.
U utrci građana nastupila je Marija Lukina koja je u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto.

ZLATNI SPONZORI:
SPONZORI:
CIPO